Bekijk hier mijn overheerlijke gezonde recepten, vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers. Alles puur natuur!
Ga voor biologisch en kwaliteit om je lichaam te voeden! Hieronder een aantal recepten en kijk voor nog veel meer recepten in het menu. Lekker eten.
met kappertjes & rode ui
Tonijn mag je laten uitlekken en ondertussen zet je het wafelijzer aan en klop je de eieren lekker luchtig tot ze wat schuimen
Maak de rode ui schoon en snipper fijn
Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng goed door elkaar. Is het mengsel te dun? Voeg wat boekweitmeel toe, te dik? Voeg wat plantaardige melk toe en scheutje olijfolie
Verdeel het beslag voor 2 wafels op het wafelijzer
Check of de wafel gaar is en genieten maar
Wil je er een waar feest van maken? Dan kan je de wafels beleggen met nog wat avocado, sla, tomaatje en komkommer bijvoorbeeld! Lekker eten
Kooktip: Maak er een paar meer en bewaar voor de andere dag, je kan ze dan weer even in de wafelijzer opwarmen
en spuitenstamppot met zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de spruiten schoon, schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes zodat ze straks vlot klaar zijn. Snij het bosuitje in kleine ringen.
Neem ongeveer 5 spruiten en die mag je in ongeveer 3 plakjes per spruit snijden. Deze plakjes houd je apart.
Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan een laagje water in een stoompan en doe de spruitjes in het stoommandje. Zo doe ik dit altijd, onderaan in het water en de overige groente in het stoomgedeelte. De spruiten tot beetgaar koken en de zoete aardappel mag lekker zacht zodat je dat kan pureren.
Doe de kippendijen met een scheutje olijfolie in de keukenmachine, voeg hier de eieren en kruiden ook direct bij. Pers de knoflook en voeg eveneens toe samen met de boekweitmeel. Laat de keukenmachine draaien tot je een grof gehakt hebt
Breng het gehakt mengsel in een kom en voeg de plakjes spruiten en de bosui toe. Meng alles goed. Kneed tot brooddeeg en voeg mengsel in een met bakpapier bekleed bakvorm. Bak het gehaktbrood in circa 30 tot 35 minuten gaar. Kan ook in de airfryer, 35 minuten 180 graden
Maak een puree van de zoete aardappel doe hier een scheutje olijfolie bij, peper en zout naar smaak. Stamp/ meng vervolgens de spruiten er grof doorheen. Zorg ervoor dat niet alle spruiten helemaal stuk zijn.
Snij het gehaktbrood in lekkere dikke stukken en serveer met de spruitenstamp!
Lekker eten
Kooktip: je kan ook shoarma kruiden gebruiken om het gehaktbrood mee te kruiden
met met lamsgehakt en bloemkool bechamelsaus
Snipper de ui en snij de knoflook fijn, bak de ui en knoflook in een droge koekenpan met een snuf zout aan tot het begint te “zweten”, voeg daarna wat olie toe en het gehakt. Bak kort aan op hoog vuur en voeg dan de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe. Ook de spinazie mag je meebakken. En op het laatst de gedroogde tomaatjes (deze heb ik in dunne plakjes gesneden)
Maak met een dunschiller slierten van de courgette, dikke linten. En verwarm de oven voor op 160 graden, airfryer mag ook!
Stoom/ kook de bloemkool gaar. Doe de bloemkool in de blender, voeg hier wat peper, zout, nootmuskaat aan toe evenals een flinke scheut olijfolie, klontje roomboter, scheutje plantaardige room en rasp er flink wat Parmezaanse kaas door (is een optie). Blend tot een romige massa.
Pak 2 courgette slierten, leg deze met kleine overlap naast elkaar. Doe een beetje van het gehaktmengsel aan het begin van de courgette slierten en rol.
Doe dit ook met de overige slierten en de rest van het gehaktmengsel
Zet de cannelloni rechtop in de ovenschaal. Giet hier de bloemkool bechamel bovenop. Eventueel kan je nog extra Parmenzaan als topping gebruiken.
De ovenschotel zo’n 20 -25 minuten in de oven op 160 graden en smullen maar!
Kooktip: Soms is er geen bloemkool verkrijgbaar of erg kostbaar, voor de bechamel kan je prima bloemkool uit de vriezer gebruiken! Is meestal ook een stuk goedkoper
© 2023 – José van Egmond | Cookiebeleid | Privacyverklaring