Sperziebonen met Oosterse twist

Sperziebonen met Oosterse twist

met taugé en paksoi

Dit koop je van de supermarkt:

Dit vind je waarschijnlijk in je keukenkast:

1. Ui & knoflook aanfruiten

Was en punt de sperziebonen, snij de ui, knoflook en chilipeper fijn. De helft van de chilipeper apart houden. Verhit kokosolie in een koekenpan/wok en fruit de ui, knoflook en halve chilipeper aan, voor ongeveer 3 minuten. Ondertussen stoom je kort de sperziebonen, ze mogen nog lang niet gaar zijn! 

2. Ga je voor scampi's of kip?

Ga je voor kip, snij de kippendijen dan in stukjes. Voeg de kip of de scampi’s toe aan de uien en bak ongeveer 3 tot 4 minuten mee. Zorg ervoor dat de scampi’s niet overgaar worden. Deze hebben een kortere tijd nodig dan de kip. De verse gember ongeveer 1 tot 1,5cm mag je hierover heen raspen. Roer het geheel goed doorelkaar

3. Paksoi in repen snijden

Snij de paksoi in dunne reepjes en voeg deze samen met de kort gestoomde sperziebonen bij in de koekenpan/wok. Bak even mee, de sperziebonen mogen nog beetje knapperig zijn, dus ga voor beetgaar. Als laatste voeg je de taugé toe.

4. Schaaf de komkommer in slierten

Was de komkommer en schaaf deze met de kaasschaaf of dunschiller in mooie platte slierten. Doe ze in de kom met verse koriander en peterselie

5. Sausje erbij

In een apart kommetje meng je 5 el kokosyoghurt met 3 el extra vierge olijfolie, 2 tl mosterd, 1 geperste teen knoflook, de zest en sap van een limoen en peper en zout naar smaak.

6. Meng alles met elkaar

Voeg de gebakken groente en kip/ scampi’s in de kom bij het komkommermengsel en meng het geheel goed door elkaar. Verdeel de dressing over de salade en garneer de salade met de cashewnoten, sesamzaadjes, de rest van de fijngesneden chilipeper en restje verse koriander

Een weetje: Rode chilipepers de één kan er flink wat van hebben en de ander staat direct in de brand! De capsaïcine in deze rode rakkers zorgen voor de hete scherpe sensatie. Wist je dat chilipepers naast een pijnstillende werking, ook een gunstige invloed op de weerstand hebben? Chili pepers zijn echte vitamine C bommetjes. Wie vaak chilipepers eet, zal minder snel verkouden worden.Ook heeft de capsaïcine in chilipepers een anti-bacteriële werking, zodat het lichaam minder vatbaar is voor infecties. Vandaar dat ze in warme landen vaak veel rode pepers aan hun voeding toevoegen.