Broccoli taart

Broccoli Taart

met kerrie gehakt

Dit koop je van de supermarkt:

Dit haal je uit je keukenkastje:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

Verwarm de oven voor op 180 graden. En maak ondertussen de taartbodem. Hiervoor meng je 200 gram amandelmeel met 1 ei en een snufje zout en twee eetlepels (MCT) olie. Bekleed de taartbodem met de deeg en zet deze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Stoom de broccoli

Maak de broccoli schoon en stoom deze beetgaar. Gebruik ook de steel van de broccoli, die zit bomvol voedingsstoffen. 

3. Bak het gehakt rul

Bak het gehakt rul in een koekenpan en voeg hierbij de teentjes knoflook toe, deze kan je persen, raspen of fijn snijden. En een eetlepel kerrie, chili vlokken, peper en zout naar smaak. Na een minuut of 3 kan je de gesneden ui en de champignons in plakjes bijvoegen en meebakken.

4. Klop de eieren luchtig

Klop de overige 5 eieren luchtig en voeg het gehakt toe. En ook de gestoomde broccoli. Meng alle ingrediënten. Stort dit mengsel in de taartvorm. Voeg eventueel nog extra kerrie, chili vlokken toe naar smaak.

5. Zet te taart in de oven

Zet de taart in de oven en bak deze af in ongeveer 45 minuten. Eventueel rasp je nog Parmezaanse kaas over het geheel voor een lekker zout korstje. 

6. Snij de taart in stukken

Snij de taart in stukken en verdeel over de borden. Eventueel serveer je de taart met een frisse groene salade.

Kooktip: Wil je liever geen Parmezaanse kaast gebruiken dan kan je Edelgistvlokken over de taartpunten verdelen. Doe dit wel wanneer de taart al uit de oven is. Dus verwarm de Edelgistvlokken niet mee.