Pittige Zuurkool Schotel

Pittige Zuurkool Schotel

met zoete aardappel

Dit koop je van de supermarkt:

Dit gebruik je vanuit je keukenkastjes

1. Marineer de kippendijen

Snij de kippendijen in stukjes en marineer met 2 theelepels Vadouvan kruiden, 2 theelepels kurkuma, geperste knoflook, een scheut milde olijfolie & zwarte peper en eventueel wat chili vlokken

2. Zoete aardappel schillen & snijden

Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook deze dan vervolgens in ruim water gaar, giet af. Voeg ruim extra vierge olijfolie toe en een klontje roomboter. Ook voeg je een theelepel kurkumapoeder bij het geheel en stamp met een stamper tot een smeuïge massa

3. Maak de uien schoon en bak aan

De schoongemaakte en in stukjes gesneden uien bak je lichtjes aan in een koekenpan, voeg hierbij zwarte peper, knoflook, kurkuma en een theelepel Vadouvan kruiden en chili vlokken toe. Bak voor zo’n 2 minuten

4. Bak de gemarineerde kippendijen mee

Voeg de gemarineerde kippendijen bij de gebakken ui in de koekenpan. Bak mee tot de kip zo goed als gaar is. Kies je voor een vegetarische variant? Dan kan je 250gram cashewnoten toevoegen.

5. Snij de appels in blokjes

De stukjes appel kan je nu toevoegen aan het kip-ui mengsel/ cashew-ui mengsel. Bak de appeltjes even mee. 

6. Zuurkool erbij

Nu kan je de zuurkool toevoegen aan het geheel en ook nog eventjes meebakken. Is alles gaar en warm? Meng dan de zoete aardappel puree door het geheel. 

Kooktip: Laat de kip zo’n 20-30 min van tevoren uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.