Snij de kippendijen in stukjes en marineer met 2 theelepels Vadouvan kruiden, 2 theelepels kurkuma, geperste knoflook, een scheut milde olijfolie & zwarte peper en eventueel wat chili vlokken
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook deze dan vervolgens in ruim water gaar, giet af. Voeg ruim extra vierge olijfolie toe en een klontje roomboter. Ook voeg je een theelepel kurkumapoeder bij het geheel en stamp met een stamper tot een smeuïge massa
De schoongemaakte en in stukjes gesneden uien bak je lichtjes aan in een koekenpan, voeg hierbij zwarte peper, knoflook, kurkuma en een theelepel Vadouvan kruiden en chili vlokken toe. Bak voor zo’n 2 minuten
Voeg de gemarineerde kippendijen bij de gebakken ui in de koekenpan. Bak mee tot de kip zo goed als gaar is. Kies je voor een vegetarische variant? Dan kan je 250gram cashewnoten toevoegen.
De stukjes appel kan je nu toevoegen aan het kip-ui mengsel/ cashew-ui mengsel. Bak de appeltjes even mee.
Nu kan je de zuurkool toevoegen aan het geheel en ook nog eventjes meebakken. Is alles gaar en warm? Meng dan de zoete aardappel puree door het geheel.
Kooktip: Laat de kip zo’n 20-30 min van tevoren uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.
© 2023 – José van Egmond | Cookiebeleid | Privacyverklaring