met chocolade en roos
Maak de paprika, ui en knoflook schoon. Snij in de paprika en uien in kleine stukjes. Snij ook de knoflook heel fijn. Fruit deze drie ingrediënten aan in een pan met dikke bodem. Voeg na een minuut of 3 de tomatenpuree toe en bak even mee.
Breng het geheel op smaak met de komijn, chilivlokken, gerookte paprika, kaneel en kruidnagel.
Voeg de tomaten frito toe en laat lekker pruttelen. Wanneer het zo’n 5 minuten lekker heeft geprutteld, rasp je de pure chocolade door de saus. Is de saus te dik? Voeg wat water toe. Breng weer op smaak met peper en zout en eventueel nog meer van de overige kruiden/ specerijen. Voeg ook naar smaak de rozenwater toe.
Breek de eieren open en geef ze een eigen plekje in de saus. Pocheer ze tot ze gaar zijn, de eierdooier nog lekker zacht. Dit kan op het vuur, of in de oven dan giet je eerst de saus over in een ovenschaal voordat je de eieren toevoegt, pocheer je de eieren in dan in een voorverwarmde oven op 180 graden. ( ik doe het liever in de pan, wel zo makkelijk en snel) maar wanneer je het gerecht mooi wilt presenteren is een ovenschaal zeker aan te bevelen.
Overgiet het gerecht rijkelijk met de olijfolie en garneer met amandelen, verse koriander en peterselie en besprenkel het geheel over met rozenblaadjes
Dit gerecht is heerlijk met een groene salade van bijvoorbeeld rucola, tomaat, rode ui en uiteraard heel veel olijf olie!
Een weetje: Paprika’s zijn niet alleen smaakvol en gemakkelijk te gebruiken in super veel gerechten, ze zijn ook lekker gezond. Zitten vol met vitamine C, houden ons bloeddruk gezond en zorgt ook nog eens voor een gezonde huid, haar en sterke nagels. Ze bevatten weinig calorieën en wel lekker veel vezels!
© 2023 – José van Egmond