Gefermenteerde notenpasta

Gefermenteerde notenpasta

met Provençaalse kruiden en knoflook

Dit koop je van de supermarkt:

Dit haal je uit de voorraadkastjes:

1. Week de noten (żaden)

Week de noten (zaden) minimaal 4 uren in gefilterd water/ bron water. Geen kraanwater omdat hier bijvoorbeeld chloor in kan zitten, dit zorgt ervoor dat de pro-biotica niet werkt.

2. Pasta maken

Laat de geweekte noten (zaden) uitlekken en doe ze in de blender. Voeg de pro-biotica hierbij en ook de overige ingrediënten. Eventueel indien nodig nog een beetje water. Probeer hier zo min mogelijk van te gebruiken. Afhankelijk van hoe “nat” jij de pasta wilt hebben. Blender tot een smeuïge massa.

3. Wachten, wachten, wachten.... geduld

Voeg het mengsel in een pot. Sluit deze pot niet af bedek de opening met bijvoorbeeld een kaasdoek en zet voor minimaal 24 uur weg, zodat het geheel kan fermenteren. 

Kooktip: je kan hier eindeloos op variëren. Wissel eens met kruiden en specerijen. Ik gebruik de pro-biotica van Bonusan.