Popeye Schotel

Popeye Schotel

met spinazie en zoete aardappel

Dit koop je van de supermarkt:

Dit gebruik je uit je voorraadkast:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Schil en snij de zoete aardappel in schijfjes

Schil en snij de zoete aardappel in schijfjes van zo’n 05,cm dik. Kook deze schijfjes in een laagje water ongeveer 3 minuten, ze mogen nog niet gaar zijn.

3. Bak de spinazie

Bak de spinazie in een koekenpan met peper en zout en pers hier ook een teentje knoflook bij. Laat de spinazie uitlekken en dep zo droog als mogelijk met bijvoorbeeld keukenpapier

4. Snij de rode ui en bak

Snij de rode ui in ringen en bak ze glazig, pers hier ook een teentje knoflook bij. Snij de kastanje champignons in schijfjes en bak deze mee inclusief de rest van de knoflook en peper en zout naar smaak

5. Kippendijen bakken & de eieren loskloppen

Bak de kippendijen aan met peper en zout en wanneer ze gaar zijn, snij je ze in mooie reepjes. Klop de eieren los in een kom en voeg de kokosmelk toe. Neem een ovenschaal en vet deze in met olie/ roomboter. 

6. Popeye schotel opmaken

Bekleed de bodem van de ovenschaal met een laagje zoete aardappel. Voeg daarom de spinazie, daarop de kip, ui en champignons. En als laatste en bovenste laag weer een laag zoete aardappel. Giet over het geheel de geklopte eieren met kokosmelk. Deze schotel bak je in zo’n 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Kooktip: lust je geen kokosmelk, gebruik dan een andere plantaardige kookroom. Denk aan amandel kookroom bijvoorbeeld.