met pit
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een braadslede met bakpapier. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
Maak in een grote mengkom de marinade, voeg hierin de kokosmelk, 3 volle eetlepels notenpasta, 2 gepreste tenen knoflook, de kurkuma, gerookte paprika, kerrie en cayennepeper en met een mixer (op standje traag), mix je de ingrediënten tot een gladde massa.
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de marinade en meng met je handen de bloemkoolroosjes door de marinade, zodat elk roosje contact heeft met de marinade
Verdeel de bloemkoolroosjes in de braadslede en schenk de rest van de marinade over de roosjes. Rooster de bloemkoolroosjes in de oven voor ongeveer 45 minuten. Ze zijn klaar wanneer de roosjes mooi bruin en gaar zijn.
Maak een dip van de kokosyoghurt, versgemalen zwarte peper, snufje zout en verse koriander en een geperste teen knoflook. Bestrooi de bloemkoolroosjes met gebrande gemengde noten en wat blaadjes verse koriander en serveer met de dip of besprenkel de dip ook over de roosjes.
Dit heerlijke groente gerecht combineert heel goed met kippendijen/ scampi’s
Kooktip: Ook lekker met broccoli roosjes! En serveer met een frisse komkommer/tomaten salade
© 2023 – José van Egmond