met gekarameliseerde ananas
Ontdoe de zoete aardappel van schil en snij deze in stukjes, kook vervolgens gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze met een flinke scheut koude extra vierge olijfolie en een snuf zout tot een smeuïge fijne massa.
In een koekenpan mag je de schoongemaakte en gesnipperde uit aanfruiten samen met 3 tenen knoflook, flink wat kerriepoeder, kurkuma en chili vlokken naar smaak.
De schoongemaakte en in reepjes gesneden spits- en rode kool en cashewnoten bak je mee tot de kool beetgaar is.
Als laatste voeg je de extra romige kokosmelk toe en laat het geheel lekker even pruttelen.
In een koekenpan bak je de ananas aan met wat chili vlokken en voeg aan het einde een klodder honing toe. Bak nog even mee met de honing zodat de ananas lekker kan karameliseren.
Serveer de kool & ananas met de zoete aardappel puree en eventueel kan je het geheel garneren met nog wat geroosterde kokosrasp (kort roosteren tot lichtbruin in een droge koekenpan) en verse koriander
© 2023 – José van Egmond | Cookiebeleid | Privacyverklaring