Spitse stamp

Spitse stamp

met gekarameliseerde ananas

Dit koop je van de supermarkt:

Dit pak je uit je keukenkastje:

1. Schil en kook de zoete aardappel

Ontdoe de zoete aardappel van schil en snij deze in stukjes, kook vervolgens gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze met een flinke scheut koude extra vierge olijfolie en een snuf zout tot een smeuïge fijne massa.

2. Fruit ui & knoflook aan

In een koekenpan mag je de schoongemaakte en gesnipperde uit aanfruiten samen met 3 tenen knoflook, flink wat kerriepoeder, kurkuma en chili vlokken naar smaak.

3. Voeg de spitskool en rode kool toe

De schoongemaakte en in reepjes gesneden spits- en rode kool en cashewnoten bak je mee tot de kool beetgaar is.  

4. Kokosmelk toevoegen

Als laatste voeg je de extra romige kokosmelk toe en laat het geheel lekker even pruttelen. 

5. Bak de ananas

In een koekenpan bak je de ananas aan met wat chili vlokken en voeg aan het einde een klodder honing toe. Bak nog even mee met de honing zodat de ananas lekker kan karameliseren. 

6. Maak de borden maar op

Serveer de kool & ananas met de zoete aardappel puree en eventueel kan je het geheel garneren met nog wat geroosterde kokosrasp (kort roosteren tot lichtbruin in een droge koekenpan) en verse koriander