en pecannoten
Maak de stronken witlof schoon en halveer ze in de lengte. Snij de peren in de lengte in plakken van zo’n 1 cm dik.
Verwarm een koekenpan met roomboter en honing en bak de witlof met hieraan toegevoegd de tijm beetgaar. Pas op met de honing dat het niet te hard gaat! Bak de stronken om en om tot ze een mooie kleur krijgen en beetgaar zijn.
Verdeel de veldsla en de witlof over de borden en besprenkel ruim met extra vierge olijfolie en peer en zout naar smaak
Bak de peren in dezelfde koekenpan om en om. Indien nodig voeg je nog wat roomboter en honing toe. Wanneer de peren mooi gekarameliseerd zijn, zijn ze klaar en kan je ook deze verdelen over de borden.
Rooster als laatste de pecannoten in dezelfde koekenpan. En garneer de borden met deze heerlijke noten.
Besprenkel nogmaals rijkelijk met olijfolie, breng verder op smaak met peper & zout en eventueel nog wat verse tijm.
Kooktip: deze salade kan je prima combineren met een heerlijk stukje gevogelte
© 2023 – José van Egmond | Cookiebeleid | Privacyverklaring