José in de praktijk

Wil jij meer energie? je hormonen de baas zijn? darmklachten vrij zijn? beter slapen? je diabetes aanpakken? je libido oppoetsen? depressie vrij leven? je fit voelen? gelukkiger zijn? stressbestendiger worden?
DSC_1402b

Orthomoleculaire therapie volgens de kPNI

 

Bij mij in de praktijk kan je terecht voor 1-op-1 consulten. Deze consulten zijn gebaseerd op orthomoleculaire therapie volgens de kPNI.

Orthomoleculaire therapie is zeer geschikt wanneer je kampt met chronische klachten en aandoeningen als:

Maag- en/of darmklachten, PCOS, menstruatieklachten, PMS, verminderde fertiliteit, (pre) menopauzale klachten, fibromyalgie, reuma, artritis en artrose, slaapproblematiek, migraine, ADHD, ADD, vermoeidheidsklachten, allergieën, intoleranties, auto-immuunziektes, eczeem, psoriasis, depressie, burn-out, overgewicht, ondergewicht, diabetes, verminderde weerstand etc. etc.

Bij genoemde aandoeningen kan de orthomoleculaire benadering een aanvullende(complementaire) inbreng hebben, die kan variëren van verlichting tot herstel.

Ik help jou de balans in je lichaam te herstellen door middel van een op maat gemaaktorthomoleculair behandelplan. Geen mens is hetzelfde en daarom verdient jouw lichaam een unieke benadering. 

“If you don’t use it, you will lose it”

Ons huidige bestaan is stressvol, uitdagend en nogal monotoon. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam en geest voortdurend onder druk staat.
Uiteindelijk ontstaan hierdoor van die zeurtjes en kwaaltjes, wat zelfs kan leiden tot een burn-out, slaapproblematiek, depressie, hormonale klachten, overgewicht, diabetes en/of andere chronische ziekten.

We zijn ontzettend slim, dit heeft ervoor gezorgd dat wij onze omgeving kunnen aanpassen bij ongemakken, we zetten de verwarming aan wanneer we het koud hebben, de airconditioning bij hitte, onze koelkast is gevuld en de kraan is ons goed gezind en geeft ons onbeperkt water. Weten we iets niet? Dan heeft Google wel een antwoord. Kortom we hebben ons omgeven met veel comfort en luxe. Dat is geweldig! Toch? Of niet?

Al deze ontwikkelingen hebben invloed op onze gezondheid. Natuurlijk brengt het ons ook heel veel positieve zaken. Echter op sommige vlakken mag de luxe wel wat minder. Door alle comfort hoeven we niet meer te zoeken naar een oplossing, onze omgeving hebben we aangepast op onze behoeften.

En daarmee verliezen wij zo langzamerhand de flexibiliteit om onszelf aan te passen aan de omgeving.

We worden chagrijnig wanneer we honger hebben, kunnen niet goed tegen koude en ook een warme zomer kan enorm uitdagend zijn. We zijn teveel afhankelijk geworden van onze luxe. Dit maakt onze huidige bestaan op meerdere vlakken ziekmakend en uitdagend. Hoe paradoxaal het ook klinkt, onze comfort geeft stress.

Ben jij klaar voor verandering? Durf jij uit je comfort te stappen en jezelf op een gezonde manier uit te dagen? Op een gecontroleerde en veilige manier de uitdagende prikkels op te zoeken die jou weerbaar en gezond maken? Ben jij toe aan instant meer energie?

En nee, je hoeft niet afscheid te nemen van al het luxe om je heen! Zeker niet. Je leert met kortstondige prikkels jezelf weerbaar te maken, zodat de toxische luxe minder toxisch voor je is, dus je kan nog langer en beter genieten van luxe en comfort. Klinkt dit jou als muziek in de oren?

Samen op zoek naar de bron

Alles is met elkaar verbonden. Soms heb je last van de knie en komen we uit op problemen in de darm. Of misschien wel een mentale stressfactor die je maar blijft plagen. Een klacht is een signaal. Dit signaal moeten we serieus nemen. Negeren we de signalen die ons lichaam afgeeft, dan volgt er vanzelf een sterker signaal.

Interessant is dan om te gaan kijken waar de energie naartoe gaat. Wat heeft er extra aandacht nodig?

Samen kijken we niet alleen naar je huidige klachten, dat is slechts een foto, een fractie van het geheel. We lopen de volledige film af, zodat we kunnen ontdekken waar jouw klachten vandaan komen.

We gaan op zoek naar de bron. Ik werk oplossingsgericht en gebruik diverse interventies gericht op het gehele lichaam en welzijn. Dit omdat alles met elkaar verbonden is. Het één kan niet zonder het ander. Alleen een aanpassing op je voeding of meer bewegen, zal niet voldoende zijn. Samen met jou kijk ik verder.

Tijdens onze gesprekken leg ik ook uit wat en waarom. Wanneer jouw hersenen begrijpen waarom je iets moet veranderen, is een verandering gemakkelijker door te voeren en vol te houden!

Vraag hieronder een gratis kennismakingsgesprek aan om samen te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Tarieven individuele consulten: 

Eerste consult inclusief anamnese: € 125,00
Vervolgtraject: € 95,00 per consult 

Kies je voor een individueel orthomoleculaire behandeling? 
Dan worden de consulten mogelijk (deels) vergoed door je zorgverzekeraar. 

 

Contactgegevens

Klachtenprocedure

Neem contact met mij op, dan maken we een afspraak. Ik help je graag verder.
Telefonisch ben ik bereikbaar via: 06-20449687
Een mail stuur je naar: info@josevanegmond.nl

Bezoekadres: Legedyk 4, 8935 DG Leeuwarden
Eerste verdieping direct links, lift aanwezig.
Ben je lekker op tijd? De wachtruimte vind je direct achter de schuifdeuren.
Gratis parkeren om het gebouw
Kom je met openbaar vervoer? Je vindt mij op loopafstand van bushalte Aldlânsdyk 

De meeste afspraken doe ik online via Zoom/ Google Meets 

Overig:
KvK-nummer: 50932454
Beroepsvereniging: VBAG
Kwaliteitsregister: RBCZ

 

 

Mocht je een klacht hebben over de 1-op-1 dienstverlening en/ of jouw behandeling? Neem dan eerst contact op met mij, dan kunnen we kijken of wij er samen uit kunnen komen. Mocht dit niet lukken dan is er een onafhankelijke klachtenfunctionaris  die u kunt inschakelen via de VBAG. Klik hier voor de klachtenprocedure.

Aangesloten bij beroepsvereniging VBAG en kwaliteitsregister RBCZ