Ovenschotel met Zalm

Ovenschotel met zalm

witlof & bloemkool

Dit koop je van de supermarkt:

Dit vind je in je keukenkastje:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak ondertussen de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Ook de witlof kan je schoonmaken en in lengte halveren. 

2. Bloemkoolpuree maken

Kook de bloemkool in een laagje water gaar. Wanneer deze gaar is, maak je een puree met een klontje roomboter, scheutje plantaardige kookroom, scheut olijfolie, peper & zout. Ik pureer met de staafmixer tot een mooie gladde puree

3. Bak de witlof aan

Bak in een koekenpan de gehalveerde witlof stronken kort aan op het snijvlak. 

4. Maak een sausje

Maak de saus van de resterende plantaardige kookroom, sap van een limoen, 1 geperste knoflookteen, eetlepel mosterd, eetlepel dille, peper & zout. Meng alle ingrediënten met elkaar tot een saus

5. Snij de zalm in stukken

Snij de zalm in stukken die ongeveer even groot zijn. 

6. Maak de schotel op

Vet een ovenschaal in met roomboter/ olijfolie. Op de bodem verdeel je de bloemkoolpuree. Hierover komt de saus. Leg hierop de stukken zalm mooi verdeeld over de hele schaal. Dan volgen de gehalveerde witlofstronken, leg deze met het snijvlak boven. Indien gewenst kan je er nog een lekkere laag Parmezaanse kaas raspen. Hoeft niet, kan wel ; )

Het geheel zet je voor ongeveer 25 minuten in de oven. 

Kooktip: Ik gebruik praktisch geen zuivel. Met uitzondering van hele harde kazen, echter die gebruik ik minimaal. Wil je geen zuivel gebruiken kan je de Parmezaanse kaas prima laten. Je kan eventueel gebruik maken van Edelgistvlokken. Die kun je dan wanneer de schotel klaar is strooien over de porties op de borden (dus niet mee de oven in)