met amandelmeel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Weeg het meel af
Kook het water
Klop de eieren luchtig in een kom
Alle droge ingrediënten mogen in een aparte grote kom en meng het goed door elkaar. Voeg daarna het water toe en vermeng het geheel. Als laatste kan je de eieren er doorheen spatelen inclusief de appelazijn, mix tot er een deeg ontstaat
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in
Bak het brood af in circa 60 minuten. Laat het een beetje afkoelen voordat je het brood snijdt. Beetje warm is wel lekker.
Snij het brood in plakken en je kan het prima invriezen. Doe dan een klein stukje bakpapier tussen de plakjes zodat je ze gemakkelijk los van elkaar kunt halen uit de vriezer.
Heb je wat extra beslag? Maak daar lekker wafels van! 5 tot 8 minuten in het wafelijzer en je hebt direct al iets om op te eten
Kooktip: Maak het bakpapier nat voordat je het in de vorm doet, dan kan je het beter vormen
© 2023 – José van Egmond