Rendang Kip

Rendang Kip

met extra groente

Dit koop je van de supermarkt:

Dit gebruik je uit je keukenkastje:

1. Boemboe maken

De boemboe maken we zelf door de ingrediënten in een keukenmachine/ blender te malen tot een fijne pasta. Wil je spierballen kweken? Ga dan voor de vijzel!

Ingrediënten voor de Boemboe

4 sjalotten, de spaanse peper, 4 tenen knoflook, 2 cm verse gember, de laos, kurkuma, kruidnagel, komijn, korianderpoeder, citroengraspoeder en flink wat olijfolie

Maak van al deze ingrediënten een mooie dikke pasta

2. Boemboe aanfruiten in braadpan

Bak de boemboe een paar minuten aan in de braadpan. Na ongeveer 6 minuten voeg je de sambal, tamari en romige kokosmelk toe. Breng aan de kook op middelhoog vuur. 

3. Voeg de kippendijen erbij en laat pruttelen

De kippendijen kunnen erbij en laat het allemaal zo’n 50 minuten op laag vuur lekker pruttelen. Ga je voor stoofvlees dan mag je wel 3 uren of meer de boel laten pruttelen. Voeg voor voor de laatste 20 minuten de blokjes zoete aardappel toe zodat deze ook mee kunnen garen. 

4. Stoom de groenten

Stoom de broccoli, bloemkoolroosjes en sperziebonen beetgaar in een stoompan

5. Rooster de kokosrasp

Voordat je de maaltijd gaat serveren rooster je de kokosrasp in een droge koekenpan tot lichtbruin

6. Serveer de Rendang met groente

Serveer de Rendang met groenten en besprenkel met de geroosterde kokosrasp. Dit gerecht is heerlijk met een frisse komkommersalade en een beetje verse koriander