met extra groente
De boemboe maken we zelf door de ingrediënten in een keukenmachine/ blender te malen tot een fijne pasta. Wil je spierballen kweken? Ga dan voor de vijzel!
Ingrediënten voor de Boemboe
4 sjalotten, de spaanse peper, 4 tenen knoflook, 2 cm verse gember, de laos, kurkuma, kruidnagel, komijn, korianderpoeder, citroengraspoeder en flink wat olijfolie
Maak van al deze ingrediënten een mooie dikke pasta
Bak de boemboe een paar minuten aan in de braadpan. Na ongeveer 6 minuten voeg je de sambal, tamari en romige kokosmelk toe. Breng aan de kook op middelhoog vuur.
De kippendijen kunnen erbij en laat het allemaal zo’n 50 minuten op laag vuur lekker pruttelen. Ga je voor stoofvlees dan mag je wel 3 uren of meer de boel laten pruttelen. Voeg voor voor de laatste 20 minuten de blokjes zoete aardappel toe zodat deze ook mee kunnen garen.
Stoom de broccoli, bloemkoolroosjes en sperziebonen beetgaar in een stoompan
Voordat je de maaltijd gaat serveren rooster je de kokosrasp in een droge koekenpan tot lichtbruin
Serveer de Rendang met groenten en besprenkel met de geroosterde kokosrasp. Dit gerecht is heerlijk met een frisse komkommersalade en een beetje verse koriander
© 2023 – José van Egmond