met noten, zaden & pitten
Was de groenten en snij ze in stukjes
Fruit de sjalotten, geperste knoflook, geraspte gember en fijn gesneden Spaanse peper aan in een soeppan
Voeg de overige groenten toe en bak nog even mee
Giet de bouillon erbij, hoe meer water je gebruikt, des te dunner wordt de soep. Ik hou van lekkere dikke soepen dus ben ik wat zuinig met water. Breng het geheel rustig aan de kook tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer tot een mooi romig geheel en voeg dan de kookroom erbij, mix nog even door. Peper en zout naar smaak toevoegen (bewaar een beetje kookroom voor de garnering).
Rooster de noten, zaden en pitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Doe de soep in soepkommen/ borden en garneer met wat druppen kookroom en de geroosterde noten, zaden en pitten. En een scheut extra vierge olijfolie is altijd lekker!
Kooktip: Varieer met de garnering, Ik heb hier pijnboompitten gecombineerd met pistache noten. Kijk in de kastjes wat je nog hebt en ga daar lekker mee aan de slag. Pompoenpitten en zonnebloempitten kan bijvoorbeeld ook prima!
© 2023 – José van Egmond