Hartige taart

Hartige taart

met garnalen

Dit koop je van de supermarkt:

Dit gebruik je uit je keukenkastje:

1. Bodem maken en oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak een deeg voor de taartbodem van de amandelmeel, boekweit, 1 ei, kokosvet en snuf zout, meng alle ingrediënten bij elkaar tot een deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan beetje water toe. Is het deeg te nat? Doe er dan wat extra boekweitmeel bij. 
Verdeel het deeg over de taartvorm en zet deze vast voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven

2. Uien snipperen en aanbakken

Maak de uien en knoflook schoon. Snipper de uien en bak deze aan in een koekenpan met de knoflook en verse chili peper of gedroogde chili vlokken. 

3. Bak de garnalen mee

Voeg de garnalen toe aan de ui/ knoflook en bak even mee. Tot ze net gaar zijn. Dit mengsel mag je even apart houden in een schaal

4. Roerbakgroente aanbakken

Bak vervolgens de roerbakgroente mee tot beetgaar en voeg naar smaak de 5 spices kruiden aan toe. En vervolgens ook de Ketjap & Tamari. De sap en zest (schaafsel van de schil) van de limoen mag er ook bij

5. Klop de 5 eieren los

Klop de 5 eieren los. Daarna mag je de groente en garnalen mengen met deze eieren. Goed mengen en stort vervolgens dit mengsel in de taartvorm over de bodem. 

6. Bak de taart af in de oven

Zet het geheel in de oven voor zo’n 20 tot 30 minuten, afhankelijk van hoe dik de taart is. Koekeloer af en toe even in de oven om te zien of de eieren gaar zijn.