Glutenvrij brood

Glutenvrij brood

met amandelmeel

Dit koop je van de supermarkt:

Dit gebruik je van thuis:

1. Verwarm de oven voor en weeg af

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Weeg het meel af

Kook het water

 

2. Klop de eieren

Klop de eieren luchtig in een kom 

3. Voeg alle droge ingrediënten in een kom

Alle droge ingrediënten mogen in een aparte grote kom en meng het goed door elkaar. Voeg daarna het water toe en vermeng het geheel. Als laatste kan je de eieren er doorheen spatelen inclusief de appelazijn, mix tot er een deeg ontstaat

4. Giet deeg over in een bakvorm

Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in

5. Bak af in circa 60 minuten

Bak het brood af in circa 60 minuten. Laat het een beetje afkoelen voordat je het brood snijdt. Beetje warm is wel lekker. 

6. Snij het brood in plakken

Snij het brood in plakken en je kan het prima invriezen. Doe dan een klein stukje bakpapier tussen de plakjes zodat je ze gemakkelijk los van elkaar kunt halen uit de vriezer. 

Heb je wat extra beslag? Maak daar lekker wafels van! 5 tot 8 minuten in het wafelijzer en je hebt direct al iets om op te eten

Kooktip: Maak het bakpapier nat voordat je het in de vorm doet, dan kan je het beter vormen