Hypercapnia

Dit is alweer de laatste dag van de mini-reset. Misschien is dit wel de spannendste. Intermittent Hypercapnia, je gaat vandaag bewust een beetje paniek opzoeken. En dat doe je doormiddel van een ademhalingsoefening welke ik met je deel in bijgevoegde video.

Zorg ervoor dat je een zakje hebt van circa 4 tot 6 liter.

Deze ademhalingsoefening traint jouw anti-panieksysteem. Door dit systeem te trainen, merk je dat je minder snel overvallen wordt door angsten. Wanneer je deze ademhalingsoefening met regelmaat doet zal je jezelf beter onder controle kunnen houden in tijden van paniek of bij angstige momenten. Een super goede oefening om te doen voordat je naar een belangrijke afspraak, examen of iets anders spannends gaat. 

We gaan ongeveer 2 minuten rustig in en uit ademen in het zakje. Het zakje vul je eerst met lucht, vervolgens breng je het zakje over je neus en mond en zorg je ervoor dat er geen verse lucht bij kan komen. Je blijft rustig in en uitademen. Ook al voel je paniek opkomen, ga niet dieper of sneller ademen. Blijf rustig doorademen in het zakje. Weet dat jij de regie hebt, gaat het echt niet meer, haal het zakje dan even van de neus en mond weg en hervat de oefening zodra jij er weer aan toe bent.

Overview

Stap 1: De koude trotseren
Hoe koude jou instant energie geeft

Stap 2: Aandacht voor jezelf
Houd het hoofd koel en doe aandacht oefeningen

Stap 3: Doorbreek je routine
En hoe gaat het met je?

Vandaag - Stap 4: Hypercapnia
Reset je panieksysteem

Komt op dag 4 vrij.

© 2022 – José van Egmond